Välkommen till Lingonbackarna 59

 

>

 

Fisk recept

 

Grillad laxfilé med basilikacrème

4 portioner

  • 680 g laxfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar eller citronpeppar

Basilikacrème:

  • 1,5 dl grovklippt färsk basilika
  • 250 g kesella
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl matolja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Till servering:

  • 800 g potatis
  • 250 g cocktailtomate

Arbetsbeskrivning

Bild på Grillad laxfilé med basilikacrème

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -

Laxpudding med gravad lax

4 portioner

  • 400 g lax gravad eller lenrimmad lax
  • 8 potatisar, medelstora råa eller kokta
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 0,25 tsk svartpeppar
  • 0,25 tsk vit- eller svartpeppar

Arbetsbeskrivning

Bild på Laxpudding med gravad lax

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -

 

Citron- och Olivfisk

ca 800 g vit fiskfilé (tex gös, kolja,
hoki eller sej)
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl mellangrädde
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk grovhackad färsk timjan
1 dl svarta oliver
rivet skal och juice av 1/2 citron
smör/margarin till stekning
salt, svartpeppar

1. Skär fisken i bitar. Skala och hacka vitlöken.
2. Bryn fisken runt om i smör ¡ en stekpanna.
Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Lägg i vitlöken.
3. Blanda grädde,. buijongtärning, timjan, oliver, citronskal och -juice I en skål.
4. Häll såsen ¡ pannan och låt fisken sjuda under
lock i ca 5 minuter. Rör försiktigt i såsen någon gång.
5. Servera med kokt ris, gärna blandat med vildris, citronklyftor och generöst med fräst spenat eller andra grönsaker.

Bild saknas!

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -

 

Recept 4

 


 

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -

 

Recept 5

 

 

 

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -

 

Recept 6

 

 

 

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -

 

Recept 7

 

 

 

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -